Μπιφτέκια με σάλτσα γιαουρτιού-ανθότυρου

Μπιφτέκια με σάλτσα γιαουρτιού-ανθότυρου



Προετοιμασία: 30 λεπτάΑναμονή: 1 ώραΨήσιμο: 20 λεπτάΜερίδες: 6Δυσκολία: εύκολο
Υλικά συνταγής
κιμάς (μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό): 1 κιλό
μπαγιάτικο ψωμί: 4 φέτες, μουσκεμένες σε νερό ή γάλα
κρεμμύδια: 2 ξερά, ψιλοκομμένα
αυγά: 2
ελαιόλαδο: 6-7 κουταλιές της σούπας
μαϊντανός: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
λευκό ξηρό κρασί: 3-4 κουταλιές της σούπας
στραγγιστό γιαούρτι: 100 γρ.
ανθότυρο: 100 γρ. λιωμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Στραγγίζετε το ψωμί καλά, στύβοντάς το με τα χέρια σας. Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν. Προσθέτετε τα αυγά, 4 κουταλιές λάδι, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνετε. Αφήνετε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο να κρυώσει.
Πλάθετε 12 μπιφτεκάκια ή 16 κεφτέδες και τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και το κρασί. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να ροδίσουν κι απ' τις δυο πλευρές.
Βγάζετε τα μπιφτεκάκια από το ταψί. Ανακατεύετε καλά το ζουμί που έβγαλαν με το γιαούρτι, το ανθότυρο και -αν θέλετε- λίγο ακόμη μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρετε τα μπιφτεκάκια με τη σάλτσα γιαουρτιού-ανθότυρου.
Mix & Match
Η παρουσία του γιαουρτιού στη σάλτσα κάνει το συγκεκριμένο πιάτο ευέλικτο και φιλικό προς πολλά είδη κρασιού. Μαζί μ’ ένα λευκό κρασί με μέτριο σώμα και διακριτικά αρώματα, όπως ένα Σαββατιανό, δίνει ένα φρουτένιο αποτέλεσμα, ενώ αν συνοδεύσετε το πιάτο με ένα ροζέ, Αγιωργίτικο, θα τονίσετε αυτόματα τη γλυκιά γεύση των παντζαριών.
Tags

γιαούρτι, κεφτέδες, κιμάς, μπιφτέκια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο