Σπετσοφάι με λουκάνικα Είναι γρήγορο και απλό φαγητό.

Είναι γρήγορο και απλό φαγητό.
Για το σπετζοφάι προτιμούνται χωριάτικα λουκάνικα με σκόρδο, τα οποία κόβονται σε στρόγγυλα κομμάτια και τηγανίζονται σε βούτυρο ή ελαιόλαδο.

Οι πιπεριές τηγανίζονται μαζί με τα λουκάνικα ή βράζονται και εν συνεχεία προστίθενται στο τηγάνι. Το φαγητό αρωματίζεται με διάφορα καρυκεύματα και μπαχαρικά (πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη) και ύστερα σιγοβράζει σε σάλτσα από ντομάτες.
 Στην Ελλάδα συνήθως σερβίρεται με φέτα.
Τι χρειαζόμαστε:

3 λουκάνικα κομμένα ροδέλες
ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριες πράσινες χονδροκομμένες
1 πιπεριά κόκκινη χονδροκομμένη
1 καρότο ροδέλες
2 φρέσκιες ντομάτες τριμένες
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 κ.σ. πάπρικα γλυκειά
1 κ.γ. μπουκοβο
αλάτι, πιπέρι
λίγη ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:
Τηγανίζουμε ελαφριά στο λάδι τα λουκάνικα και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι και σωτάρουμε με την σειρά που λέω τα κρεμύδια, τα σκόρδα, τις πιπεριές και το καροτο.

Σβήνω με το κρασί και αφήνω λίγο να εξατμιστεί.
Προσθέτω την ντομάτα και όλα τα μπαχαρικά και την ζάχαρη.
Αφηνω σε χαμηλά φωτιά να βράσει η σάλτσα για 10'.
Προσθέτω τα λουκάνικα και μαγειρεύω ακομα 20'.
Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νεράκι.
Όταν το φαγητό μείνει με το λάδι του είναι έτοιμο για βούτες.

Λίγα μυστικά ακόμα
μπορείτε να το σερβιρεται και με ρύζι ι και σκετο οπως εσεις προτιματε.....
καλη επιτυχια και καλη ορεξη

ΠΥΓΗ http://igastronomie.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο