Λαχταριστή μπουγάτσα της οποίας η κρέμα είναι πραγματικά υπέροχη!
Μπουγάτσα γλυκιά..
Μπουγάτσα γλυκιά (με κρέμα)
Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ. φύλλο κρούστας
6 ποτήρια γάλα
12 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ (πολύ γεμάτες)
18 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο + βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
5 αυγά μικρά ή 4 μεγάλα
κανέλα
ζάχαρη άχνη
Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1 1)
Ζεσταίνουμε τα 5 ποτήρια από το γάλα (χωρίς να βράσει). Τραβάμε από τη φωτιά.
Βήμα 2 2)
Σε 1 ποτήρι γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ.
Βήμα 3 3)
Ρίχνουμε στο ζεστό γάλα το γάλα με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά χτυπημένα και λίγη κανέλλα.
Βήμα 4 4)
Ξαναβάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα.
Βήμα 5 5)
Βουτυρώνουμε ένα ένα φύλλο και τοποθετούμε τα μισά φύλλα σε ταψί. Στρώνουμε την κρέμα και τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε ένα ένα.
Βήμα 6 6)
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει, κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα...
Μπουγάτσα γλυκιά (με κρέμα)
Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ. φύλλο κρούστας
6 ποτήρια γάλα
12 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ (πολύ γεμάτες)
18 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο + βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
5 αυγά μικρά ή 4 μεγάλα
κανέλα
ζάχαρη άχνη
Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1 1)
Ζεσταίνουμε τα 5 ποτήρια από το γάλα (χωρίς να βράσει). Τραβάμε από τη φωτιά.
Βήμα 2 2)
Σε 1 ποτήρι γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ.
Βήμα 3 3)
Ρίχνουμε στο ζεστό γάλα το γάλα με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά χτυπημένα και λίγη κανέλλα.
Βήμα 4 4)
Ξαναβάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα.
Βήμα 5 5)
Βουτυρώνουμε ένα ένα φύλλο και τοποθετούμε τα μισά φύλλα σε ταψί. Στρώνουμε την κρέμα και τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε ένα ένα.
Βήμα 6 6)
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει, κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα...