Μίνι σιροπιαστά τσουρεκάκια με κακάο
Τα πιο νόστιμα σιροπιαστά τσουρεκάκια που έχετε δοκιμάσει,
με υπέροχη υφή και ιδιαίτερη εμφάνιση…
ΥΛΙΚΑ
(Για 24 τεμ.)
Για τη ζύμη
7 κουτ. σουπ. ζάχαρη
1 βανίλια σε σκόνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
1 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. σουπ. κακάο σκόνη
Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
3 1/2 φλιτζάνια νερό
1 κουτ.γλυκ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ζύμη
Λιώνετε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη,
τη βανίλια, το ξύσμα, τα αυγά ένα – ένα, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι
και ζυμώνετε με τα χέρια σας. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη και στο ένα
ρίχνετε το κακάο και ζυμώνετε με τα χέρια σας να ενσωματωθεί καλά στη
ζύμη. Κόβετε κάθε κομμάτι ζύμης στα τέσσερα και κάνετε την εξής
διαδικασία με το κάθε κομμάτι, του δίνετε σχήμα ενός κόμπου…
Ανοίγετε φύλλο, το αλείφετε καλά με βούτυρο, το διπλώνετε στα δύο
και το κόβετε σε λωρίδες πάχους 2 εκ. περίπου. Παίρνετε μία λευκή
λωρίδα και μια σοκολατένια, τις στρίβετε μεταξύ τους και τις κάνετε
κόμπο. Αραδιάζετε τα τσουρεκάκια σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με
αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά περίπου.
Τα βγάζατε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως.
Για το σιρόπι (προαιρετικό)
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τα αφήνετε βράσουν
μέχρι να πυκνώσει το σιρόπι. Σιροπιάζετε τα μίνι τσουρεκάκια κρύα
περιχύνοντάς τα στο ταψί με το ζεστό σιρόπι, τα αφήνετε έπειτα να
απορροφήσουν το σιρόπι και να κρυώσουν. Τα σερβίρετε κρύα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη λευκή ζύμη λίγη μαστίχα σε σκόνη.
Μπορείτε τη συνταγή να την κάνετε και με την ζύμη των τσουρεκιών σας.
Πηγή:mirsini.gr
με υπέροχη υφή και ιδιαίτερη εμφάνιση…
ΥΛΙΚΑ
(Για 24 τεμ.)
Για τη ζύμη
7 κουτ. σουπ. ζάχαρη
1 βανίλια σε σκόνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
1 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. σουπ. κακάο σκόνη
Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
3 1/2 φλιτζάνια νερό
1 κουτ.γλυκ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ζύμη
Λιώνετε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη,
τη βανίλια, το ξύσμα, τα αυγά ένα – ένα, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι
και ζυμώνετε με τα χέρια σας. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη και στο ένα
ρίχνετε το κακάο και ζυμώνετε με τα χέρια σας να ενσωματωθεί καλά στη
ζύμη. Κόβετε κάθε κομμάτι ζύμης στα τέσσερα και κάνετε την εξής
διαδικασία με το κάθε κομμάτι, του δίνετε σχήμα ενός κόμπου…
Ανοίγετε φύλλο, το αλείφετε καλά με βούτυρο, το διπλώνετε στα δύο
και το κόβετε σε λωρίδες πάχους 2 εκ. περίπου. Παίρνετε μία λευκή
λωρίδα και μια σοκολατένια, τις στρίβετε μεταξύ τους και τις κάνετε
κόμπο. Αραδιάζετε τα τσουρεκάκια σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με
αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά περίπου.
Τα βγάζατε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως.
Για το σιρόπι (προαιρετικό)
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τα αφήνετε βράσουν
μέχρι να πυκνώσει το σιρόπι. Σιροπιάζετε τα μίνι τσουρεκάκια κρύα
περιχύνοντάς τα στο ταψί με το ζεστό σιρόπι, τα αφήνετε έπειτα να
απορροφήσουν το σιρόπι και να κρυώσουν. Τα σερβίρετε κρύα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη λευκή ζύμη λίγη μαστίχα σε σκόνη.
Μπορείτε τη συνταγή να την κάνετε και με την ζύμη των τσουρεκιών σας.
Πηγή:mirsini.gr