Κοπεγχάγη!!!Υπέροχο σιροπιαστό γλυκό

Υπέροχο σιροπιαστό γλυκό
, με 3 διαφορετικές στρώσεις με αμύγδαλα και τραγανό φύλλο.

Για την βάση:

340 γρ. αλεύρι
220 γρ. βούτυρο, και λίγο επιπλέον για το ταψί
6 κουτ. σ.κορν φλάουρ
1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
165 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια (κάψουλα)

Για τη γέμιση:
7 μεγάλα αυγά
1 κούπα Ζάχαρη:
1 κούπα ωμά αμύγδαλα με το φλούδι, μέτρια τριμμένα
1 1/3 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. ανέλα
1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
1/2 κουτ. γλ. σκόνη τζίντζερ, (προαιρετικό)

Για την επικάλυψη:
6 φύλλα ΦύλλΑ κρούστας
80 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για το σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1/2 κούπα γλυκόζη
1 κουτ. σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψί 30Χ40 εκ. περίπου.
Ανακατεύετε σε μπολ τα υλικά της βάσης, προσθέτοντας το βούτυρο κομμένο κομματάκια.

 Τρίβετε την ζύμη με τα χέρια σας να γίνει σαν ψιχουλάκια. Την απλώνετε ομοιόμορφα στο ταψί, την πατάτε ελαφρά και την ψήνετε για 10 λεπτά.
Την βγάζετε και την αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία της μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση.
Κατεβάζετε την θερμοκρασία του φούρνου στους 165 βαθμούς.

Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη της γέμισης, να αφρίσουν καλά. Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα προσθέτετε στα αυγά, ανακατεύοντας απαλά.
Αδειάζετε την γέμιση στο ταψί και την απλώνετε ομοιόμορφα.
Απλώνετε πάνω από τη γέμιση ένα φύλλο και το βουτυρώνετε. Συνεχίζετε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

Βουτυρώνετε και το τελευταίο φύλλο και με κοφτερό μαχαίρι, χαράζετε τα φύλλα σε λωρίδες και κόβετε όσα περισσεύουν εκτός του ταψιού.
Ψήνετε το γλυκό στους 165 βαθμούς για 50 – 55 λεπτά, να ροδίσει η επιφάνεια.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία του μέχρι να ψηθεί το γλυκό.
Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το σιροπιάζετε με το χλιαρό σιρόπι.
Το αφήνετε να κρυώσει ξεσκέπαστο για να μην μαλακώσει το φύλλο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο