Τέλειο σπιτικό εκμέκ!

Είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά. Μπορεί να είναι λίγο «μπελαλίδικο» για να το φτιάξεις, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Υλικά

-Μισό κιλό καταΐφι

-1 βιτάμ 250 γρ.

-Τριμμένο φιστίκι

Για το σιρόπι:

-2,5 ποτήρια του νερού ζάχαρη

-2 ποτήρια νερό

-Λίγο χυμό και ξύσμα από λεμόνι

Για την κρέμα:

-1,5 λίτρο γάλα

-8 κουτ.σούπας κορν φλάουρ

-10 κουτ.σούπας ζάχαρη

-2 βανίλιες

-2 αυγά

Για τη σαντιγί:

-2 κουτιά κρέμα γάλακτος

-1 φλιτζ. ζάχαρη

-1 βανίλια

Εκτέλεση:
Λαδώνουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο. Απλώνουμε το καταΐφι. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων και το περιχύνουμε πάνω από το φύλλο. Ψήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.

Περιχύνουμε πάνω από το καταΐφι το σιρόπι και μετά απλώνουμε την κρέμα. Απλώνουμε τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο