Φτερούγες κοτόπουλου σε σως μπάρμπεκιου σε 30 λεπτά!

Υλικά

1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μουστάρδα

4 κ.σ. κέτσαπ

½ κ. γλ. ταμπάσκο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

1 κ.σ. worcestershire σος

Λίγη ρίγανη

Αλάτι/Πιπέρι/Πάπρικα

Εκτέλεση

Πλύνετε καλά τις φτερούγες και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώστε τις και πασπαλίστε με γλυκιά πάπρικα. Βάλτε σε ένα μεγάλο τηγάνι ηλιέλαιο και, όταν κάψει, τηγανίστε τις φτερούγες μέχρι να χρυσίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Βγάλτε τις με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε τις σε χαρτί για να απορροφηθεί το λάδι.

Πριν φτιάξετε τη σάλτσα, βάλτε ένα ρύζι να βράζει, για να συνοδεύσετε τις φτερούγες.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει. Στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το ελαφρά. Προσθέστε όλα τα υλικά της σος (μουστάρδα, κέτσαπ, ζάχαρη, ταμπάσκο και worcestershire σος και ρίγανη) και αφήστε τα για 2-3 λεπτά να πάρουν μια βράση.

Όσο η σάλτσα βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τις φτερούγες. Αφήστε τις για 3-5 να μαγειρευτούν με τη σάλτσα και σερβίρετε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο