Θα "λυγίσεις": Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα

Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα

Υλικά
αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 500 γρ.
μαγιά νωπή: 25 γρ.
γάλα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό
βούτυρο: ½ φλιτζάνι του τσαγιού
αλάτι: ελάχιστο
ζάχαρη: 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού
λεμόνι: 1, το ξύσμα του
αυγά: 4 χτυπημένα

Για τη γέμιση

κουβερτούρα: 200 γρ.
βούτυρο: 60 γρ.
κρέμα γάλακτος: 100 ml

Εκτέλεση

Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και 1 φλιτζάνι αλεύρι. Χτυπάτε το χυλό μέχρι να γίνει λείος και τον αφήνετε να φουσκώσει σε χλιαρό μέρος. Ζεσταίνετε ελαφρά ένα μπολ (ρίχνοντάς του καυτό νερό που μετά χύνετε και στεγνώνετε) και ρίχνετε μέσα το υπόλοιπο αλεύρι και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια.

Τρίβετε το μείγμα με τα δάκτυλά σας, προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε το μείγμα. Κατόπιν ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύετε καλά και ζυμώνετε με τα χέρια σας πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια 10’, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.

Μοιράζετε τη ζύμη με τα χέρια σας σε τρία κομμάτια και τα πλάθετε σε χονδρά κυλινδρικά κορδόνια. Τοποθετείτε τα κορδόνια ζύμης σε ορθογώνια φόρμα βουτυρωμένη και στρωμένη με λαδόκολλα και τις πλέκετε μεταξύ τους.

 Αφήνετε το τσουρέκι να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ψήνετε 30’ στους 190ο – 200ο C μέχρι να πάρει ρόδινο χρώμα
.
Ετοιμάζετε τη γέμιση λιώνοντας σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.

Αποσύρετε από τη φωτιά  Κόβετε οριζόντια το τσουρέκι και το γεμίζετε με το μείγμα σοκολάτας. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα.
Πηγή: icookgreek.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο