Μια συνταγή για ένα γευστικότατο Ιταλικό γλυκό ψυγείου χωρίς ψήσιμο. Τιραμισού ανάλαφρο και δροσερό με μια υπέροχη σοκολατένια πινελιά…

Μια συνταγή για ένα γευστικότατο Ιταλικό γλυκό ψυγείου χωρίς ψήσιμο.
Τιραμισού ανάλαφρο και δροσερό με μια υπέροχη σοκολατένια πινελιά…
Υλικά συνταγής
1 φλ. βραστό νερό
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ εσπρέσο σε σκόνη
3 κρόκοι αυγών
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
1 φλ. τσαγιού κρέμα αραβοσίτου βανίλιας
αντίστοιχο συνιστώμενο στη συσκευασία γάλα για τη κρέμα
10-12 σαβαγιάρ
310 γρ. cookies σοκολάτας θρυμματισμένα
τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα


Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα πυρίμαχο μπολ προσθέτετε το βραστό νερό και τη σκόνη καφέ και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί ο καφές. Φτιάχνετε τη κρέμα αραβοσίτου βανίλιας [κανονική όχι στιγμής] κρατάτε ένα φλ. τσαγιού και αφήστε το στην άκρη να χλυαρύνει χωρίς να πήξει.

Σε μεγάλο μπολ βάζετε τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λεπτά. Τέλος προσθέτετε και το 1 φλ. τσαγιού κρέμας αραβοσίτου, χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έχετε μια αφράτη κρέμα.
Παίρνετε τα σαβαγιάρ [εμπορίου ή βλέπε συνταγή εδώ] τα βουτάτε στο διαλυμένο στο νερό καφέ και τα στρώνετε σε  πυρίμαχο 23 Χ 23 εκ περίπου και βάθους και βάθους 5-6 εκ. βάθους. Κόψτε κάποια από τα σαβαγιάρ προκειμένου να “γεμίσετε” όλα τα κενά.

Ρίχνετε πάνω από τα σαβαγιάρ πάνω το 1/3 της κρέμας. Πασπαλίζετε από πάνω τα θρυμματισμένα μπισκότα. Τέλος ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα, την ισιώνετε και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει, ιδανικά για όλη τη νύχτα. Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε με τρίμμα ή φλύδες σοκολάτας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο