Από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά γλυκίσματα που αποθεώνεται από τους λάτρεις των σιροπιαστών.

πό τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά γλυκίσματα που αποθεώνεται από τους λάτρεις των σιροπιαστών.

Υλικά συνταγής
2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. βούτυρο
1/2 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. αλεύρι
5 αυγά
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1/2 κ.γ. σόδα
2 βανίλιες
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:

3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού / ζωμό ενός πορτοκαλιού


Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το  αλεύρι κοσκινισμένο, το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10΄περίπου να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τα αβγά, το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού και λίγο λίγο σταδιακά το μείγμα σιμιγδαλιού-αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα το αδειάζετε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
Εν” τω μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5΄περίπου.
Μόλις ψηθεί το γλυκό, το κόβετε σε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια και το σιροπιάζετε αμέσως, ρίχνοντας το σιρόπι κουταλιά-κουταλιά για να πάει παντού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο