Η φύση μας προσφέρει απλόχερα τα πιο αγνά καλλυντικά. Οι γιαγιάδες μας χρησιμοποιούσαν για την περιποίηση της ομορφιάς τους

Η φύση μας προσφέρει απλόχερα τα πιο αγνά καλλυντικά.
Οι γιαγιάδες μας  χρησιμοποιούσαν για την περιποίηση της ομορφιάς τους, φρούτα λαχανικά, μέλι. Μήπως να δοκιμάσουμε κι εμείς, αυτές τις σοφές οικονομικές συνταγές ομορφιάς που μας δίνει η φύση;
ΠΑΤΑΤΑ

Κάνει το δέρμα λείο και εξαφανίζει το πρήξιμο στα βλέφαρα. Κόψτε μια ωμή πατάτα σε φέτες και τρίψτε μ’ αυτές το πρόσωπό, το λαιμό και τα χέρια σας.Ξύστε στον τρίφτη μια ωμή πατάτα, βάλτε την ανάμεσα σε δύο κομμάτια γάζας και αφήστε τη γάζα πάνω στα πρησμένα σας βλέφαρα για  15 λεπτά.


Αν τα πόδια σας είναι κουρασμένα, κάντε τους μασάζ με φέτες από ωμή πατάτα. Αφήστε το χυμό της πατάτας να στεγνώσει καλά και μετά ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

ΞΥΔΙ

Παλιά πολλές γυναίκες για να λειάνουν τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, έβρεχαν ένα πανί με ξύδι και περνούσαν μ’ αυτό τους κροτάφους.

Σήμερα οι ειδικοί πιστεύουν ότι το ξύδι ωφελεί το δέρμα και το τριχωτό του κεφαλιού. Κάθε φορά λοιπόν πο λούζετε τα μαλλιά σας, θυμηθείτε να τα ξεπλένετε με νερό στο οποίο έχετε ρίξει λίγο ξύδι.

ΛΑΔΙ

Είναι κατάλληλο για ξηρά δέρματά και ξηρά μαλλιά.Μια κουταλιά λάδι στο νερό του μπανιέρα σας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το μαύρισμα σας.Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα κατσαρολάκι και μ’ αυτό κάντε μασάζ στο τριχωτό μέρος του κεφαλιού σας. Μετά λουστείτε, τα μαλλιά σας θα γίνουν λεία και λαμπερά.

Πριν κάνετε μανικιούρ βουτήξτε τα δάχτυλά σας μέσα σε ένα μπωλ με ζεστό λάδι . Αφήστε τα  για λίγα λεπτά. Τα πετσάκια θα μαλακώσουν και θα είναι πολύ εύκολα να τα σπρώξετε πίσω.

ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Δροσίζει, ανακουφίζει από τα εγκαύματα. Κάνει το δέρμα απαλό και στρώνει τα ατίθασα μαλλιά.Κάντε μασάζ στα μαλλιά σας περίπου 3 λεπτά και ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

Βάλτε το γιαούρτι σαν μάσκα στο πρόσωπό σας και χρησιμοποιείστε το για να μαλακώσετε το δέρμα στα χέρια και στα πόδια σας.

ΚΡΙΘΑΡΙ

Το αλεσμένο κριθάρι γίνεται μια καταπληκτική μάσκα για το πρόσωπο αν το ανακατέψετε με δύο κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού και λίγο γάλα.Η μάσκα με το κριθάρι καθαρίζει το δέρμα και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος.

ΛΕΜΟΝΙ

Το λεμόνι είναι στυπτικό και είναι αποτελεσματικό ΜΟΝΟ για πολύ λιπαρά δέρματα.

Ανακατέψτε σε ένα  μπωλ γάλα και χυμό λεμονιού με λίγο κουάκερ. Βάλτε το μίγμα στο πρόσωπό σας. Η μάσκα θα καθαρίσει το δέρμα σας και θα ζωηρέψει το χρώμα σας.

Αν έχετε ξανθά μαλλιά, προσθέστε χυμό λεμονιού στο τελευταίο ξέβγαλμα. Θα κάνει τα μαλλιά σας λαμπερά και θα ζωντανέψει το χρώμα τους.
Επίσης το λεμόνι ασπρίζει το δέρμα και το κάνει απαλό. Πολλές νοικοκυρές το χρησιμοποιούσαν και το χρησιμοποιούν ακόμα για τα χέρια τους, αντί για οποιαδήποτε κρέμα.

Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και δύο κουταλιές ροδόνερο και περάστε με αυτό το μίγμα τους αγκώνες και τα γόνατά σας (σημεία που το δέρμα είναι συνήθως τραχύ).

ΚΑΡΟΤΑ

Τρώτε όσα περισσότερα καρότα μπορείτε, γιατί περιέχουν πολλές βιταμίνες.

Βράστε λίγα  καρότα, λυώστε τα και απλώστε το μίγμα στο πρόσωπό σας. Το αφήνετε για μισή ώρα περίπου και μετά ξεπλυθείτε.Επίσης μπορείτε να πλένετε το πρόσωπό σας με μίγμα από χυμό καρότου και ντομάτας.

ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ

Δυναμώνει τις βλεφαρίδες και τα φρύδια αν το χρησιμοποιείτε καθημερινά.Ωφελεί το αφυδατωμένο δέρμα και τα ξηρά μαλλιά κα δυναμώνει τα νύχια.

ΓΙΑ ΤΑ ΝΥΧΙΑ: Γεμίστε ένα καθαρό μπουκαλάκι από βερνίκι νυχιών, με καστορέλαιο,ρίξτε 3-4 σταγόνες άσπρο ξύδι.Κουνήστε  το μπουκαλάκι για να ανακατευτεί καλά το περιεχόμενο και περάστε μ’ αυτό τα νύχια σας, δύο φορές την ημέρα.

ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ

Το αμυγαλέλαιο κάνει καλό στα αφυδατωμένα δέρματα και στα ξηρά μαλλιά. Όποτε μπορείτε, να τρίβεστε με τρίχινο γάντι, ώσπου να ανοίξουν οι πόροι και να αλείφεστε μα αμυγδαλέλαιο, επιμένοντας στα γόνατα και τους αγκώνες.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ: Βάλτε δύο κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο σε ένα μεγάλο φλυτζάνι. Σκεπάστε το φλυτζάνι με το πιάτο του και τοποθετείστε το πάνω σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό και αφήστε το να ζεσταθεί εκεί.Με το ζεστό αμυγδαλέλαιο κάντε μασάζ στο τριχωτό μέρος του κεφαλιού. Μετά βάλτε στο κεφάλι σας ένα πλαστικό σκουφάκι, τυλίξτε το με μια ζεστή και ελαφρά υγρή πετσέτα. Μετά από μισή ώρα λουσθείτε με ένα μαλακό σαμπουάν.

ΑΥΓΑ

Το ασπράδι σφίγγει τους πόρους και τονώνει το δέρμα.Ο κρόκος θρέφει και κάνει απαλό το δέρμα.

Πάρτε ένα ασπράδι και απλώστε το στο πρόσωπό σας (αφού προηγουμένως το έχετε καθαρίσει). Όταν πήξει και στεγνώσει το ασπράδι, ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

Αν σας έχει περισσέψει λίγη μαγιονέζα απλώστε την … στο πρόσωπό σας, ιδιαίτερα αν έχετε ξηρό δέρμα. Το δέρμα σας θα γίνει λείο και ελαστικό.

Μαγονέζα μπορείτε να βάλετε και στα μαλλιά σας. Απλώστε την καλά, αφήστε την για μισή ώρα  περίπου και μετά λουστείτε.

Για τα μαλλιά μπορείτε επίσης να χτυπήσετε δύο αυγά με ένα ποτήρι του κρασιού ρούμι. Αφήστε το μίγμα στα μαλλιά σας για 15 λεπτά και ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

ΜΕΛΙ

Κάνει το δέρμα λείο και απαλαίνει τις ρυτίδες. Απλώστε στο πρόσωπό σας ένα λεπτό στρώμα μελιού αφήστε το για 15 λεπτά και βγάλτε το με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε ζεστό νερό.

ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΞΗΡΑ ΔΕΡΜΑΤΑ, ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΥΓΟ: 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι, τον κρόκο ενός αυγού, 1 κουταλιά της σούπας γάλα σε σκόνη. Αν το μίγμα είναι πολύ πηχτό, αραιώστε το με λίγο φρέσκο γάλα. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό και στο λαιμό για 15 λεπτά. Ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΔΕΡΜΑΤΑ: Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι, με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Προσθέστε λίγο αλεσμένο κριθάρι και περάστε με το μίγμα το πρόσωπο και τον λαιμό σας. Αφήστε τη μάσκα 15 λεπτά και ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο